Agressie ontmaskerd, over het taboe rond agressieve en masculiene energie.

"Agressie heeft voor de meeste mensen een negatieve associatie. Agressie trainingen gaan over het voorkomen en beheersen van "agressief gedrag" en jongens en mannen leren vaak om vooral niet agressief te zijn.

Toch zien we dat al die aandacht voor agressie de laatste tientallen jaren niet leidt tot minder agressie. Bovendien zijn er veel mannen die hun boosheid voortdurend onderdrukken en daardoor depressief worden. 

Alleen op het voetbalveld wordt agressie nog weleens positief gelabeld. "Het meest agressieve team pakte vaker de bal af en won daardoor de wedstrijd", hoor je een commentator nog weleens zeggen na een wedstrijd.

En daar zit wat in. Agressie komt van "aggredior" wat "ergens op afgaan" betekent. Pro-actie zijn dus, en daarnaast begrenzen van wat je niet wilt. Als agressie goed wordt gebruikt kan het dus een positieve bijdrage leveren. Daarvoor is het belangrijk dat jongens  (en mannen) leren om die energie te kanaliseren in plaats van onderdrukken of de vrije loop laten.

Dit boek is bedoeld om de visie op agressie te veranderen van iets negatiefs naar een neutrale energie. Een energie die ons helpt te overleven en floreren mits we hem goed gebruiken.

Het is hier te koop via uitgeverij Dwaalkracht.