top of page

Reviews

''Zeer krachtig, zeer goed.'

Tjeerd Jegen, CEO Hema

"Wat Michiel doet, is moeilijk onder woorden te brengen. Hij is ontwapenend als mens en het effect van zijn werkwijze is vrij snel en duidelijk zichtbaar. Ik kwam bij Michiel om meer te leren over de oorzaken van mijn uitdagingen. Na de eerste sessie begreep ik al meer over wie ik ben en hoe ik werk. Hij heeft mij in vier sessies genoeg handvatten gegeven om voorlopig vooruit te kunnen; iets wat in reguliere therapie niet voor mogelijk gehouden wordt.

Visualisaties, mindfulness en andere gedachtenexperimenten worden gecombineerd met gewoon een goed gesprek waarin Michiel vooral vragen stelt. Hij daagde mij uit om dezelfde situatie van meer kanten te bekijken om een patroon bloot te leggen. Ik geef mensen, laat staan mannen nauwelijks affectie. Het blijft meestal bij een hand of de verplichte drie kussen bij een tante, maar na drie sessies voelde ik me er helemaal top bij om Michiel een omhelzing te geven bij het afscheid.
Onze relatie startte met mij die hem ‘dicteerde’ hoe hij mij moest behandelen. Dat ik iemand nodig heb die eens de leiding neemt in een gesprek; die vragen stelt waar ik níet direct een antwoord op heb. Nou, dat heb ik geweten. Zijn stem ettert soms dagen later nog in mijn hoofd.

​Na dit betoog kan ik nog maar één ding adviseren aan jou (als lezer van dit stuk): stap over die drempel en nodig jezelf eens uit bij Michiel en neem de leiding over jouw leven."

Yoram Roemersma, eigenaar XY marketing solutions

Ben via Empower (Oopkop) bij Michiel terechtgekomen omdat ik druk bezig was een mijn eigen bedrijf op te zetten en mijzelf aan het losweken was van mijn oude werkgever (waar ik met heel veel plezier heb gewerkt, maar alles in mij gaf aan dat het tijd was om dit te doen).

 

Zijn profiel sprak mij erg aan omdat hij zich focust op de kracht van de man. Ik sta hier 100% achter, zeker als we kijken naar de huidige  maatschappij waar juist deze krachten te veel worden afgezwakt. Nadat al mijn ondernemende vrienden meermaals tegen mij zeiden, dat de kunst van ondernemen gewoonweg het durven nemen van de eerste stap is, sloeg de twijfel en de angst redelijk toe. Ik noemde mijzelf een "laffe ondernemer" omdat ik meer over mijn nieuwe avontuur aan het praten was dan het daadwerkelijk te doen.

 

Michiel leerde mij dat ik juist trots moest terugkijken op wat ik allemaal wel had bereikt en dat deed ik veel te weinig. Ik was erg kritisch op mijzelf en dat was eigenlijk helemaal niet nodig. Door meer te waarderen wat ik wel kon en allemaal had gedaan, ging het alleen maar meer kriebelen. Momenteel ben ik 12 maanden verder en ben ik druk bezig met het oprichten van mijn eigen neobank! We gaan meer genieten van de mijlpalen die we slaan en halen. Dat verhoogt het plezier en zorgt voor erg veel focus.

 

Michiel kan belangeloos luisteren en voelt mannen perfect aan. Ik zou elke man aanraden eens met Michiel in gesprek te gaan, je leert perfect je krachten toe te passen op een positieve manier.

Freerk ten Hoor, mede-oprichter Taperpay

"Michiel is a fantastic coach and everybody felt that the workshop was great. Almost all team members used this as an incentive to start mindfulness practice by themselves. Pretty Impressive."

Amancio Kolompar, vice-president digital confidence Liberty Global Europe

"Toen ik op zondagavond de auto van mijn man hoorde zat ik gespannen te wachten tot hij binnen zou komen. Wat mij toen overkwam is onbeschrijfelijk, een man die straalde van oor tot oor met twee grote stralende ogen. Was dit echt de man die vrijdagavond, in een bijna depressieve houding het huis had verlaten? Ik kon mij niet herinneren wanneer ik hem voor het laatst zo stralend had gezien, hij leek weer op de man waarop ik zo’n vijftig jaar geleden verliefd was geworden, wat heb ik dit gemist. En toen ik ter overvloed vroeg “Hoe was het?” Riep hij “Ik voel me als herboren”.Vanaf die dag is er veel veranderd in onze relatie, we praten, delen en genieten van het samen zijn. Ik hoor dingen die ik in 45 jaar huwelijk nooit heb geweten. Ik ben ontzettend dankbaar en hoop dat jullie dit mooie werk lang mogen blijven doen en heel veel mannen en hun naasten net zoveel vriendschap, liefde en geluk mogen laten ervaren als dat wij nu doen."

Vrouw van een mannenretraite deelnemer

"Een hele goeie ervaring. Ik kwam bij Michiel om met mijn hoogopgelopen stress om te leren gaan. Michiel heeft mij door middel van een combinatie van praten maar vooral "doen" laten inzien waardóór mijn stress wordt veroorzaakt. Tijdens de bijeenkomsten was er een erg ontspannen sfeer waarbij Michiel me op een toffe manier oefeningen heeft laten doen waarvoor ik bij een ander meteen had gepast. "Wat je niet probeert gaat je in ieder niet helpen" zei Michiel relaxed. Deze oefeningen hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat ik snap waarvan en waarom ik gestrest raak, een waardevol inzicht. Dit inzicht in combinatie met ademhalings/ontspanningsoefeningen van Michiel hebben bij mij een basis gelegd waarmee ik verder kan. Erg okay, een goeie kerel!"

- Jeroen Zwerver, docent Grafisch Lyceum


"Geweldig. Een Krachtman, zowel letterlijk als figuurlijk. Een waar servant leader. Te allen tijde op een prettige en effectieve manier betrokken, krachtig en liefdevol, gefocust op de ander."

Manuel Randsdorp, Trainer/coach

"Michiel creates a good and pleasurable environment to feel comfortable with yourself and work on yourself giving constant positive feedback. He is a unique combination of integrity, skills and knowledge."

​​Doron Hacmon, cpo Liberty Global Europe (o.a. Ziggo)

“Michiel laat jou spreken, horen en voelen waar jij aan wilt werken. Dit doet hij op een kalme rustige manier via diverse oefeningen. Michiel is een duidelijk en leidend persoon. Een warme persoonlijkheid die ik ten zeerste aanraad!

Willem Veekens, managing director CEVA logistics

"Michiel creëert een rustige omgeving waar men in contact kan komen met de verschillende aspecten van zichzelf en deze op een veilige en gevoelvolle manier kan aanspreken.”

Tom Smits


"Ik voelde me gelukkig direct op me gemak na kennis gemaakt te hebben en het klikte eigenlijk direct met Michiel en zijn heldere no-nonsense aanpak. Michiel heeft mij, toen ik het het hardste nodig had, heel veel insights gegeven hoe ik rust en balans kon aanbrengen in mijn 'chaotische' situatie. Mijn bedrijf groeide harder dan ik kon managen en door er met een andere blik naar te kijken heb ik de juiste beslissingen kunnen nemen, op het juiste moment. Dit had ik zonder Michiel nooit voor mekaar gekregen en ben blij dat ik de stap heb gemaakt om hem te benaderen en te leren kennen. Heeft voor mij een heleboel 'deurtjes' geopend en veel opgeleverd, zowel privé als zakelijk!

Adriaan van Rijswijk, eigenaar Eetlicht catering

“Groter groeien, door klein te blijven. Als leider van een sterk groeiende organisatie is in verbinding staan een terugkomend vraagstuk. Constante veranderingen binnen de organisatie noopt de leider daarbij zichzelf constant opnieuw uit te vinden. De grenzen van zichzelf te herdefiniëren. Begrenzingen binnenin jezelf blokkeren deze innerlijke groei. Michiel maakte die verbinding met mijn interne zelf, legde daarbij nog onbekende blokkades bloot en hielp krachtige zelfinzichten te verkrijgen. De confrontatie met mezelf aan te gaan. Geen zweverigheid, maar een volwaardige mens tot mens benadering. Ook leiders zijn mensen, die af en toe onderhoud nodig hebben. Dat zijn ze zichzelf, hun organisatie en hun thuisfront verschuldigd. Leiderschap is topsport. Michiel, dankbaar.”

Marco de Groot, eigenaar Hooijmeyer transport

bottom of page