top of page
  • michielhiemstra

Mannen, emoties en relaties
Het is belangrijk om je eigen autoriteit te blijven in relaties, ook als het over emoties gaat.

In relaties tussen mannen en vrouwen gebeurt het niet zelden dat de vrouw beter bij haar emoties kan komen en meer aan persoonlijke ontwikkeling gedaan heeft op het persoonlijke vlak.

En dat is mooi, vrouwen kunnen belangrijke gidsen en leiders zijn.

Maar er schuilt een gevaar.

Namelijk dat de man zich overlevert aan haar ideeën als het over emoties gaat. Hij verliest de autoriteit over zichzelf en wordt als het ware als een klein jongetje die het zich laat vertellen.

En dat voelt niet lekker.

Voor hem niet, want ergens maakt dit hem ook boos en onzeker.

En voor haar niet, want hoe graag ze ook wil helpen, ze heeft ook zelf een belang. Ze wil ook een sterke, emotioneel volwassen man naast zich. En omdat een man dit voelt kan hij het gevoel krijgen dat hij gemanipuleerd wordt.

Aan mannen dus de taak om de eigen autoriteit te pakken en zelf verantwoordelijkheid te nemen over je groei en emoties. Dat doe je met anderen mannen.

Aan de vrouwen de taak om, hoe moeilijk ook, niet zelf aan de man te willen sleutelen maar hem op iets te wijzen en het daarna bij hem te laten.

Een client, die vroeger een tijd bij en vrouwelijke sjamaan in Amerika had geleefd, vertelde mij het volgende: Als een vrouw ziet waar een man in zichzelf vastloopt kan ze dit een keer benoemen. Als hij dan in de weerstand gaat maakt ze een lichte buiging voor hem en laat het daarbij. Hij is dan nog niet klaar om de boodschap helemaal te ontvangen en verwerken.

Als man kun je aangeven dat je de boodschap hebt ontvangen en dat je er over moet nadenken.

Soms heeft ze gelijk, soms deels en soms ervaar jij het heel anders. Dat Zo pak je in ieder geval je eigen verantwoordelijkheid en autoriteit terug.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page