top of page
bosBomen

Teambuilding & Organisatiebegeleiding

photo-of-people-leaning-on-wooden-table-

Ervaar jij en je team stress, conflicten, gebrekkige communicatie, onbegrip, een gebrek aan betrokkenheid, besluiteloosheid, politieke spanningen, of een tekort aan teamgeest?

Sta je voor een cruciale beslissing en kom je er niet uit? Zoek je de juiste strategie om de samenwerking vlotter te laten verlopen?

Dan ben je op de juiste plek.

Vaak ontstaan deze problemen door onzichtbare factoren, zoals onderlinge relaties, onuitgesproken emoties, verborgen loyaliteiten en de vermijding van moeilijke gesprekken.

Het gebeurt maar al te vaak dat er een cultuur heerst waarin leiders denken alles te moeten controleren, terwijl medewerkers zich niet volledig gewaardeerd voelen. Dit kan leiden tot een gevoel van 'vastzitten,' met verstrekkende gevolgen:

 • Medewerkers ervaren een strenge hiërarchie en zijn terughoudend in het nemen van initiatief.

 • Medewerkers vrezen fouten te maken en richten zich op hun eigen taken ('Wanneer je het aanraakt, is het jouw verantwoordelijkheid').

 • Leidinggevenden zijn gefrustreerd en uiten hun frustraties op het team.

 • Er is geen openheid als het gaat om emotionele onderwerpen zoals ontslagen collega's, fusies, veranderingen in management of opgelegde werkmethoden.

Door eerlijk te zijn over wat er werkelijk leeft bij alle betrokkenen, inclusief de leiders, ontstaat er openheid en ruimte om gezamenlijk dezelfde doelen te bereiken. Het vergt wel moed.

Bij ons vind je de ondersteuning en begeleiding om deze moedige stap te zetten.

''Zeer krachtig, zeer goed.'

- Tjeerd Jegen, CEO Hema

Als leidinggevenden en werknemers bereid zijn eerlijk en open te onderzoeken wat er van binnen leeft wordt, op langere termijn, iedereen daar beter van. Er ontstaat:

 

 • Meer openheid en kwetsbaarheid

 • Meer loslaten en vertrouwen door leidinggevenden

 • Meer ruimte voor de mens als geheel

 • Meer zin om te werken en ontwikkelen bij werknemers

 

Zodat:

 

 • Er meer verbinding ontstaat

 • Mensen op de werkvloer beter op de omgeving kunnen anticiperen en meer betrokken raken

 • Mensen zich kunnen ontwikkelen en het beste van zichzelf kunnen en zullen inbrengen, dus meer kwaliteit

Image by Austin Kehmeier

Wat doe ik dan voor jouw organisatie?

 

Je mag van mij verwachten dat ik de veilige sfeer creëer waarin jullie jezelf helemaal kunnen laten zien. Daarbij put ik uit mijn brede ervaring als trainer, coach en therapeut om jullie met oefeningen al doende te laten ontdekken. Zo werk ik onder andere met systemische werkwijzen, mindfulness, voice dialogue en nog veel meer.

Ik werk soms samen met een collega met zijn of haar eigen expertise. De setting kiezen we samen en de vorm en duur van het traject is op maat gemaakt en in overleg. Dat kan een van dagdeel zijn op de werkplek tot een meerdaagse retraite.

Image by Dylan Gillis

Wil je meer weten?

 

Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

"Michiel heeft ons team geholpen weer de verbinding te vinden. Open, direct en ontwapenend. Een basis waardoor we weer samen konden groeien."

-Barbara Joy Sjenitzer, hr manager Abel Talent

bottom of page