Over mij

Samen2groot_edited.jpg

Michiel Hiemstra

Mijn naam is Michiel Hiemstra. Ik was vroeger een gevoelig jongetje en ik was vaak degene waar anderen naartoe kwamen als ze bang of onzeker waren. Omdat ik goed was in sport trokken de stoere jongens ook naar mij toe en zo ontdekte ik dat ook deze jongens hun kwetsbaarheden hadden.

 

Gaandeweg mijn leven ontdekte ik dat kwetsbaarheid en presteren elkaar in balans moeten houden. Als je je altijd sterk voordoet wordt je broos en als je altijd kwetsbaar bent kom je nergens. Ontspanning is een voorwaarde om langdurig te kunnen presteren en heldere doelen zijn een voorwaarde om te kunnen rust te ervaren.

 

Ik houd ervan doelgericht bezig te zijn en het beste uit mezelf te halen. Daarnaast vind ik het prachtig om de verbinding met anderen te ervaren wanneer er emotionele veiligheid ontstaat. Die probeer ik dus altijd zo goed mogelijk te faciliteren voor anderen. Ik zie hoe mensen kunnen opbloeien als ze zich veilig en gewaardeerd voelen.

 

Dat deed ik vanaf de lagere school al en inmiddels heb ik er mijn werk van gemaakt.

Mijn persoonlijke zoektocht was lang en grondig. Na allerlei worstelingen met depressieve gevoelens in mijn puberteit begon ik met vechtsporten en meditatie. Ik werkte destijds in de zorg, als jeugdhulpverlener en groepsleider in de psychiatrie. Toen ik alsnog een burn out kreeg ben ik me meer gaan verdiepen in therapeutisch werk en diverse alternatieve methodes. Inmiddels ben ik onder andere Psychodynamisch Therapeut, Mindfulnesstrainer (MBCT) en Familieopsteller.

 

Ik probeer mezelf en anderen zoveel mogelijk in liefde en wijsheid te doordrenken via allerlei methodes. Voor mezelf betekent dit dagelijkse oefening via onder andere meditatie, lezen en vechtkunsten.

 

Ik zie diverse methodes voor persoonlijke ontwikkeling als gereedschappen die je kunt inzetten voor een specifiek doel. Om die reden begint mijn werk met luisteren naar wat er speelt. Zowel individuele sessies als groepstrainingen maak ik op maat om zo goed mogelijk te kijken wat er nodig is.

 

In mijn vrije tijd lees ik graag non-fictie, sport en mediteer ik graag, zorg ik voor  mijn kinderen en geniet ik zoveel mogelijk van kleine dingen.

In het filmpje hieronder vertel ik over 1 van de trainingen die ik heb gevolgd en over mijn missie: