top of page

Over mij

Samen2groot_edited.jpg

Michiel Hiemstra

"Waarom zijn zoveel mannen ongelukkig terwijl ze alles hebben wat ze nodig hebben?"

"Hoe komt het dat aardige mannen vaak een beetje slap zijn en sterke mannen onaardig?"

"Hoe wordt ik gelukkig?"

Dit soort vragen stelde ik mezelf vanaf mijn puberteit en zijn mijn drijvende kracht geweest om mezelf te ontwikkelen.

Ik was een gevoelig jongentje en merkte dat zowel de stoere jongens uit de klas als kinderen die gepest werden naartoe trokken. Waarschijnlijk omdat ik vrij goed was in sport, dat hielp me om mijn plek in de groep te krijgen.

 Ik was ook altijd op zoek naar de diepere betekenis van het leven. 

 

Wat me vooral opviel was dat er in mijn jeugd zoveel mensen waren die alles hadden maar toch geen rust en geluk konden vinden. En dat er zoveel jonge mannen opgroeiden zonder vader of ander voorbeeld. Ikzelf, maar ook veel van mijn vrienden en later collega's en cliënten in mijn werk.

Na een carriere in de ggz en jeugdhulpverlening ben ik begonnen als coach, trainer en later therapeut.

 

Ik gaf letterlijk van bajes tot boardroom coaching en trainingen aan jongens en mannen van alle leeftijden en overal speelden dezelfde thema's.

 

Ik heb er mijn missie van gemaakt om sterke, liefdevolle en wijze mannen te ‘creëren’ omdat ik die miste. Dat doe ik vriendelijk, maar ook helder en doelgericht.

 

Mijn vader zelf was niet betrokken en ik vond hem ook niet sterk. Pas veel later begreep ik dat dat zo leek door allerlei weggestopte trauma’s in de familie. Hij wist gewoon niet hoe hij het anders moest doen.

 

Zodoende ben ik, naast het beoefenen van allerlei vechtsporten, een lange weg gegaan van onder andere boeddhistische trainingen, sjamanisme, familieopstellingen, mindfulness en uiteindelijk een opleiding tot psychodynamisch therapeut.

Ik heb mezelf voor een groot deel geheeld, ben nog steeds aan het helen, en ik neem anderen daar graag in mee.

Ik gun het iedereen om los te komen van oude overtuigingen en angsten en echt te gaan doen wat hij graag doet.

 

Inmiddels ben ik zelfstandig ondernemer waarbij ik geld verdien met iets wat ik graag doe en waarvan ik geloof dat de wereld er beter van wordt. Iets wat ik iedereen gun.

 

Daarnaast ben ik getrouwd en ben ik de gelukkige vader van een prachtige zoon en dochter, ik train met veel plezier braziliaans jiu jitsu, mediteer dagelijks en volg me enige regelmaat cursussen en trainingen die me helpen om te groeien.

 

Ik geloof dat de wereld een mooiere plek wordt als mensen hun angsten overwinnen en hun innerlijke drijfveren gaan volgen.

Opleidingen die ik volgde zijn o.a.:

- Academie voor Psychodynamica 

- Mindfulness Based Cognitive Therapy (Ger Schurink)

- Nalandabodhi opleiding boeddhisme

- Familieopstellingen (Hylke Bonnema)

- Rots & Water (Freerk Ykema)

- Sociaal Pedagogische Hulpverlening (Hogeschool De Horst)

bottom of page