top of page
  • michielhiemstra

Emoties wegstoppen: voor- en nadelenIk wil een lans breken voor mannen die hun emoties weg stoppen.

Ik kom namelijk regelmatig mannen tegen die hier goed in zijn, er zelf last van hebben, maar hierdoor wel hun gezin en werk draaiende kunnen houden.

In noodsituaties is het wegstoppen van emoties een belangrijke tool om te kunnen handelen. Het wordt alleen een probleem als we dit heel lang blijven doen en geen tijd of gereedschap hebben om de spanningen later alsnog te verwerken.

Anderzijds kom ik ook mannen tegen die hun emoties veel makkelijker toelaten en daardoor regelmatig in conflict komen. Zij hebben veel ruzie thuis en hebben bijvoorbeeld moeite om langere tijd een vaste baan te houden en een carrière op te bouwen.


Natuurlijk willen we allemaal het ideaal plaatje, emoties beheren, ze toelaten op momenten dat het past zonder er door meegesleurd te worden en ze dan geweldloos communiceren.

Laten we beginnen met beide kanten waarderen, de kracht en de valkuil van het wegstoppen van emoties. Vervolgens kunnen we leren ermee te werken.


Het is als het opvoeden van een kind, soms wil je ze leren even flink te zijn en tegelijkertijd wil je ze wel leren dat ze emoties mogen voelen en uiten.


Persoonlijke groei is deels het opnieuw opvoeden van jezelf en het loont de moeite om een aandachtig te kijken naar hoe jij met jezelf omgaat en waar je nog wat te winnen hebt.


En als je daar hulp bij wilt ben je van harte welkom

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page